תערובת ירקות שורש פיקנטיים

מצרכים
1 ק”ג תערובת ירקות שורש
(כמו תפוחי אדמה, בטטה, גזר לבן,
כרוב שוודי)
2 שיני שום קצוצות היטב
1 כפית אבקת צ’ילי חריפה
1 כפית כמון טחון
1 כפית כוסברה טחונה
3 כפות מדידה שמן זית קל
3 כפות מדידה זרעי חמניות
או דלעת (אפשרי) מלח ופלפל שחור טרי טחון לפי טעמכם
1-2 כפות מדידה כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה
• קלפו את הירקות, לאחר מכן חתכו אותם לקוביות
בגודל 1 ס”מ. שטפו את הירקות החתוכים היטב, סננו,
ויבשו אותם היטב באמצעות מגבת מטבח
• הניחו את הירקות בקערה גדולה. הוסיפו שום ותבלינים
טחונים וערבבו יחד היטב. לאחר מכן הוסיפו 2 כפות
מדידה שמן וערבבו יחד עד שהירקות מצופים בכל
התערובת
• הניחו את הירקות במחבת אקטיפריי. הזליפו מעל שמן
באופן שווה על כל הירקות. בשלו למשך 20 דקות
• הוסיפו את זרעי החמניות או דלעת, במידת השימוש,
ובשלו למשך 5-10 דקות נוספות, או עד שהירקות רכים.
תבלו לפי טעמכם במלח ופלפל, ולאחר מכן ערבבו עם
הכוסברה הקצוצה
• הגישו בתוספת בשר אדום רזה בגריל, עוף או דגים
וירקות מבושלים כמו פרחי ברוקולי או שעועית ירוקה

גיוון:
• השתמשו בזרעי שומשום במקום זרעי חמניות או דלעת
• השתמשו בפטרוזיליה טרייה קצוצה במקום כוסברה טרייה קצוצה

המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג צפדיה

מושלם לטיגון - אקטיפריי סיר טיגון המאפשר הכנת מנה משפחתית של מגוון מאכלים בכף שמן אחת בלבד: ירקות,דגים,צ'יפס ושניצלים במהירות ובלי להתפשר על הבריאות.
מושלם לטיגון - אקטיפריי סיר טיגון המאפשר הכנת מנה משפחתית של מגוון מאכלים בכף שמן אחת בלבד: ירקות,דגים,צ'יפס ושניצלים במהירות ובלי להתפשר על הבריאות.
תפריט נגישות