עוגת גזר

חומרים:
4 ביצים
1 ורבע כוס שמן קנולה
2 כוסות סוכר דמררה
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
2 כפיות קינמון
2 כפיות מחוקות א. אפייה
1 כפית מחוקה א. סודה
6 גזר מגורד בפומפייה דקה

לגרנולה:
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם צימוקי אוכמניות
30 גרם גרעיני דלעת לא קלויים
30 גרם גרעיני חמניה לא קלויים

אופן ההכנה:

• מגרדים את הגזר בפומפייה דקה ושמים בצד.
• בקערת מיקסר, שמים את השמן, סוכר וביצים ומערבלים במהירות נמוכה עד קבלת תערובת חלקה.
• בקערה נפרדת, מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן.
• יוצקים פנימה את הגזר ומערבלים 2 דק' עד שהכול מתערבב.
• להכנת הגרנולה: מערבבים בקערה קטנה את האגוזים, צימוקים והגרעינים. מכניסים לתערובת, מלבד שתי כפות ששומרים לציפוי.
• מעבירים לתבנית סיליקון משומנת ומפזרים את תערובת הגרנולה מעל.
• אופים בחום של 180 מעלות, 45 – 60 דק' על מנת שהגזר יתרכך ויעבור תהליך של אידוי.
המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג צפדיה

מושלם לאפייה מיקסר מוציא את המקסימום מכל אפייה, באמצעות מנוע בהנעה ישירה המאפשר הכנת בצקים קשים במיוחד, כגון:פסטה,מאפים ולחמים בריאים.
מושלם לאפייה מיקסר מוציא את המקסימום מכל אפייה, באמצעות מנוע בהנעה ישירה המאפשר הכנת בצקים קשים במיוחד, כגון:פסטה,מאפים ולחמים בריאים.
תפריט נגישות