עוגיות טחינה, סלק ותמרים

מצרכים:

  • כוס קמח כוסמין מלא
  • רבע כוס קמח שיפון מלא
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים (לטבעונים: בננה מעוכה +כף זרעי צ'יה שהושרו במים לשעה)
  • 6 תמרי מג'הול מגולענים, קצוצים לחתיכות קטנות
  • 3/4 כוס סוכר קוקוס/ דבש
  • רבע כוס שמן קוקוס
  • רבע כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • 2 כפות מיץ סלק טרי
  • רבע כוס זרעי שומשום מלא

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה – לערבב את הקמחים עם אבקת האפייה, המלח, זרעי השומשום וסוכר הקוקוס
  • להוסיף את השמן , הביצים, הטחינה, מיץ הסלק והתמרים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
    (אם התערובת דלילה מדי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח).
  • ליצור עיגולים ולמעוך לקוטר של 4 ס"מ.
  • לסדר בתבנית תנור משומנת.
  • לאפות בחום בינוני כעשרים דקות עד להזהבה קלה.
מושלם לאפייה מיקסר מוציא את המקסימום מכל אפייה, באמצעות מנוע בהנעה ישירה המאפשר הכנת בצקים קשים במיוחד, כגון:פסטה,מאפים ולחמים בריאים.
מושלם לאפייה מיקסר מוציא את המקסימום מכל אפייה, באמצעות מנוע בהנעה ישירה המאפשר הכנת בצקים קשים במיוחד, כגון:פסטה,מאפים ולחמים בריאים.
תפריט נגישות