מאפינס גזר

מצרכים:

4 ביצים

1 ורבע כוס שמן קנולה

2 כוסות סוכר דמררה

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח לבן

2 כפיות קינמון

2 כפיות מחוקות א. אפייה

1 כפית מחוקה א. סודה

6 גזר מגורד בפומפייה דקה

לגרנולה:

50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

50 גרם צימוקי אוכמניות

30 גרם גרעיני דלעת לא קלויים

30 גרם גרעיני חמניה לא קלויים

אופן ההכנה:

  • מגרדים את הגזר בפומפייה דקה ושמים בצד.
  • בקערת מיקסר, שמים את השמן, סוכר וביצים ומערבלים במהירות נמוכה עד קבלת תערובת חלקה.
  • בקערה נפרדת, מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן.
  • יוצקים פנימה את הגזר ומערבלים 2 דק' עד שהכול מתערבב.להכנת הגרנולה:
  • מערבבים בקערה קטנה את האגוזים, צימוקים והגרעינים. מכניסים לתערובת, מלבד שתי כפות ששומרים לציפוי.
  • מעבירים לתבנית סיליקון משומנת ומפזרים את תערובת הגרנולה מעל.
  • אופים בחום של 180 מעלות, 45 – 60 דק' על מנת שהגזר יתרכך ויעבור תהליך של אידוי.

* כמות זו מתאימה ל2 תבניות מאפינס (כלומר 24 מאפינס), העוגה ניתן להקפאה ומאוד מוצלחת לאחר הפשרה (יש להוציא מהמקפיא מס' שעות לפני ההגשה)

המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג צפדיה

מושלם לאפיי - מיקסר המיקסר הראשון בעולם שהפך לשם-דבר מכל הסיבות הנכונות:יכולת ערבול עוצמתית, 3 ווים:לישה,גיטרה,הקצפה,יכולות לישה מקצעויות וחומרים עמידים במיוחד.
מושלם לאפיי - מיקסר המיקסר הראשון בעולם שהפך לשם-דבר מכל הסיבות הנכונות:יכולת ערבול עוצמתית, 3 ווים:לישה,גיטרה,הקצפה,יכולות לישה מקצעויות וחומרים עמידים במיוחד.
תפריט נגישות