לחם בריאות

המצרכים לשני לחמים:

500 גר' קמח לבן

500 גר' קמח מלא

1 שקית שמרית

1/2 2 כוסות מים פושרים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס זרעי חמנייה

1/4 כוס סובין

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס פשתן

קמח מלא לקישוט

אופן ההכנה:

  • לקערת המיקסר עם וו הלישה מכניסים את שני סוגי הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  • מוסיפים את המים הפושרים והסוכר ומעבדים, מוסיפים מלח, שמן ואת תערובת הגרעינים, הסובין והפשתן ומעבדים כ-8 דק' עד שמתקבל בצק רך, מבריק ומעט דביק.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים גם את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים .
  • מחלקים את הבצק ל-2 , מעצבים כל חלק לכיכר ומתפיחים שוב.
  • בוזקים מעט קמח מלא על הכיכרות, חורצים 3 חריצים במרכז הכיכר ואופים כ-30 דק' בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות.

המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג צפדיה

 

מושלם לאפייה מיקסר מוציא את המקסימום מכל אפייה, באמצעות מנוע בהנעה ישירה המאפשר הכנת בצקים קשים במיוחד, כגון:פסטה,מאפים ולחמים בריאים.
מושלם לאפייה מיקסר מוציא את המקסימום מכל אפייה, באמצעות מנוע בהנעה ישירה המאפשר הכנת בצקים קשים במיוחד, כגון:פסטה,מאפים ולחמים בריאים.
תפריט נגישות