לביבות בטטה ותפוחי אדמה

מצרכים
2 בטטות
2 תפוחי אדמה גדולים (או 4
קטנים)
¼ כוס עירית
1 כפית עלי תימין
1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית מלח
מעט פלפל שחור
6 כפות קמח
3-4 כפות אבקת שקדים
1 כף סויה
1 כפית דבש
להגשה: שמנת חמוצה מתובלת
בזעתר ושן שום כתוש

אופן ההכנה
• אופים את הבטטות ותפוחי האדמה עם קליפתם על
מצע של מלח גס עד להתרככות במשך כחצי שעה – 40
דקות
• קולפים את הבטטות והתפו"א ומועכים אותם (לא
במעבד מזון). מוסיפים את כל שאר המרכיבים – למעט
הקמח – ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים
את הקמח ומערבבים
• בעזרת 2 כפות, יוצרים לביבות מהעיסה ומניחים בסיר
אקטיפריי משומן קלות בשמן זית. הופכים לאחר 4
דקות, עד שהלביבות זהובות
• מגישים חם לצד שמנת חמוצה מתובלת
 
המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג צפדיה

מושלם לטיגון - אקטיפריי סיר טיגון המאפשר הכנת מנה משפחתית של מגוון מאכלים בכף שמן אחת בלבד: ירקות,דגים,צ'יפס ושניצלים במהירות ובלי להתפשר על הבריאות.
מושלם לטיגון - אקטיפריי סיר טיגון המאפשר הכנת מנה משפחתית של מגוון מאכלים בכף שמן אחת בלבד: ירקות,דגים,צ'יפס ושניצלים במהירות ובלי להתפשר על הבריאות.
תפריט נגישות