טיאן ירקות

מצרכים

1/4 כוס שמן זית

3 בצלים סגולים

3 שיני שום כתושות

4-5 עגבניות תמר בשרניות

4-5 קישואי זוקיני

4-5 תפוחי אדמה

1/2 כוס עלי בזיליקום

2 כפות עלי טימין

מלח גס ופלפל

 

אופן ההכנה:

  • לפרוס דק את הבצל בעזרת מעבד המזון בדסקית הפריסה הדקה.
  • לשים במחבת 2 כפות שמן זית ולטגן עד להזהבה את הבצל יחד עם השום.
  • לפרוס את הזוקיני, העגבניות ותפוחי האדמה בדסקית הפריסה העבה של מעבד המזון או בסכין חדה.
  • בתבנית חרס יפה להגשה, לסדר את הבצל בתחתית הכלי ולפזר מעל עלי טימין.
  • לסדר כמניפה בצורה שהירקות יעמדו את הירקות לסירוגין -זוקיני, עגבניה ותפוח אדמה. לפזר מעל עלי בזיליקום קצוצים
  • בקערה קטנה לערבב שמן זית , אורגנו יבש ולהבריש את הירקות ,לפזר מלח גס ופלפל ולהכניס לתנור לחום 180 מעלות.

המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג צפדיה

מושלם לסלטים - מעבד מזון מתאים להקצפה, הכנת מאפים, עוגות,ריסוק, קיצוץף גירוד וחיתוך לקוביות של ירקות ופירות. מאפשר הכנת מנות בריאות ביעילות ובמהירות.
מושלם לסלטים - מעבד מזון מתאים להקצפה, הכנת מאפים, עוגות,ריסוק, קיצוץף גירוד וחיתוך לקוביות של ירקות ופירות. מאפשר הכנת מנות בריאות ביעילות ובמהירות.
תפריט נגישות