חומוס ביתי

מצרכים
2 כוסות חומוס מושרים
למשך הלילה או לחילופין 2
כוסות חומוס סנפרוסט
2 שיני שום כתושות
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
3/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
1/2 כפית כמון מלח,פלפל

אופן ההכנה
• מבשלים את החומוס ב 2 כוסות מי ברז, מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כשלוש שעות ומסננים. אם משתמשים בחומוס סנפרוסט מבשלים חצי שעה להתרככות מוחלטת
• מרסקים את שיני השום במעבד המזון עם להב המתכת, מוסיפים את החומוס, הטחינה, המים ומיץ הלימון.
• מתבלים במלח ופלפל וכמון ומערבבים היטב עד שמתקבלת משחה חלקה
 
המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג צפדיה

מושלם לסלטים - מעבד מזון מתאים להקצפה, הכנת מאפים, עוגות,ריסוק, קיצוץף גירוד וחיתוך לקוביות של ירקות ופירות. מאפשר הכנת מנות בריאות ביעילות ובמהירות.
מושלם לסלטים - מעבד מזון מתאים להקצפה, הכנת מאפים, עוגות,ריסוק, קיצוץף גירוד וחיתוך לקוביות של ירקות ופירות. מאפשר הכנת מנות בריאות ביעילות ובמהירות.
תפריט נגישות